dimarts, 6 de març del 2012


XARXA DE CONSUM SOLIDARI
La Xarxa de Consum Solidari (XCS) és una associació que des de l’any 1996 treballa a Catalunya en l’àmbit del comerç just i el consum responsable. Tenen una visió integral del comerç just que engloba tot el cicle d’un producte, des de la seva producció fins a la seva comercialització a casa nostra.

Entre d’altres coses promouen una xarxa de botigues i grups de consum de productes ecològics i de comerç just, en base als circuits curts de comercialització i la presa de consciència del consumidor. Disposen d’un punt de venda a la ciutat de l’Hospitalet al barri de Santa Eulàlia. A les seves botigues pots trobar productes d’alimentació, artesanies, llibres i materials dels moviments socials catalans.QUÈ ENS OFEREIX A LES ESCOLES I INSTITUTS DE L’HOSPITALET?

Actualment la XSC disposa de tota una sèrie de material divulgatiu que posa a disposició dels centres educatius de l’Hospitalet els quals podeu demanar sense cap cost.

EXPOSICIONS:


Sobirania Alimentària, una alternativa al Canvi Climàtic.
La finalitat d'aquesta exposició ha estat fer  una denúncia sobre els efectes negatius, sobre el medi ambient, de la producció industrial d’aliments i la seva dinàmica de comercialització internacional, sense deixar de banda els impactes socials que genera allà on s’implanten les agroindústries. Així, s’exposa com l’agricultura industrial és un factor important en la generació de residus i gasos d’efecte hivernacle.


Exposició 'Una mirada al comerç just a través del còmic'
La finalitat d'aquesta exposició ha estat elaborar un còmic de denúncia sobre les injustícies del comerç internacional d’aliments. El còmic consta de 8 vinyetes-plafons que desenvolupen les característiques d’aquest comerç, els actors implicats i els seus interessos, els qui hi surten guanyant i els qui hi surten perdent, els impactes socials i ambientals del model agroexportador, i l’alternativa que es planteja des del moviment pel comerç just i la sobirania alimentària.
Com menjar-nos el Sud. Els impactes del nostre consum a Amèrica Llatina
La quotidianitat del consum i el fet de trobar els productes amb facilitat al mercat genera la falsa sensació de que es tracta d'una activitat anodina, o social, ecològica i econòmicament neutra. Ben al contrari, els hàbits de consum té implicacions en tots aquests aspectes. I això és especialment cert als països del Nord, donada la seva desaforada pràctica consumista. Aquesta exposició ha estat ideada per la campanya No et Mengis el Món i vol mostrar algunes d'aquestes conseqüències. De com la nostra fam consumista ens porta a canviar la geografia de les zones productives i, tant en el Sud com en el Nord, a construir infraestructures faraòniques, moltes vegades a costa d'empobrir a la població local i destruir els seus ecosistemes. L'objectiu d'aquest exposició  és facilitar la nostra comprensió d'un procés que mercantilitza societats i naturaleses. Perquè només canviarem d'hàbits de consum si coneixem les seves implicacions, i si som conscients que consumir és una activitat política.

Comerç Just és...
L’exposició 'Comerç Just és...' promou la reflexió sobre l’actual model de producció, de distribució i de consum tant al sud com al nord.  A  través de 8 plafons i mitjançant dibuixos i il·lustracions té com a objectiu donar a conèixer els principis i fonaments del comerç just de manera paral·lela al concepte de sobirania alimentària. Així, recalca la importància de cadascun dels actors que intervenen en el procés, des del productor fins al consumidor final, passant pel procés de transformació i distribució.Si esteu interessats/des en disposar tant d'aquestes exposicions us podeu posar en contacte amb l'àrea de sensibilització.

Telèfon: 93 268 22 02 (matins)
Adreça electrònica: sensibilitzacio@xarxaconsum.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada